erserbia
ro / en /


GRAMPET grupacija pokreće Voz solidarnosti između Kine i Evrope

06-04-2020

Usled pandemije korona virusa, GRAMPET grupacija najavljuje projekat “Voz solidarnosti između Kine i Evrope” kojim se organizuje železnički transport za kompanije koje uvoze robu iz Kine.


Ova kriza je u mnogome omela transportnu industriju i dovela do zastoja u gotovo svim vidovima transporta –u morskom, vazdušnom i drumskom transportu i prouzrokovala nesagledivo povećanje troškova.

S obzirom da se mnoga medicinska sredstva i oprema neophodna u borbi protiv KOVIDA 19 i ostala roba dovoze iz Kine, GRAMPET grupacija može da olakša uvoz ovakve robe putem železničkog saobraćaja. Budući da smo tokom godina razvili komercijalno poslovanje sa partnerima iz ovog dela sveta i član smo Udruženja za međunarodni transkaspijski transport, kao deo novog projekta Puta svile, u mogućnosti smo da isporučimo robu u Rumuniju, Bugarsku, Srbiju i Mađarsku”, rekao je Gruja Stoika, predsednik GRAMPET grupacije.

Stoga, kompanije koje su zainteresovane za korišćenje ovog vida transporta mogu dobiti sve informacije o Vozu solidarnost između Kine i Evrope, načinu poslovanja i finansijama na imejl office@grampetlogistics.eu

U zavisnosti od porudžbina, količine robe i broja kontejnera, operater će sastaviti plan logistike, uključujući polaznu tačku za ovaj vid posebnog transporta.

Prolazimo kroz kritične trenutke koje će nas same definisati kao ljudska bića” dodaje Gruja Stoika. “Od nas zavisi kako ćemo zaključiti ovo poglavlje i smatram da su više nego neophodni zajednički i proaktivni napori što više firmi”.


O GRAMPET grupaciji

Osnovana pre skoro 20 godina, GRAMPET grupacija je danas najveća privatna kompanija u Rumuniji i jugoistočnoj Evropi koja se bavi logistikom i teretnim železničkim saobraćajem. Čini je 16 kompanija koje su strateški oformljene kako bi obuhvatile čitav lanac usluga železničkog transporta i proizvoda i nudi klijentima integrisano rešenje sa najvišim nivoom kompetencija: železnički transport tereta, izgradnja, popravke i unapređivanje voznog parka, proizvodnja rezervnih delova, najam voznog parka, prevoz tereta logističke usluge kao i inovativna IT rešenja za železničke kompanije.

Sa jasno definisanim ciljem da poveže Atlantski okean kroz Severno more sa Tihim okeanom kroz Južno kinesko more, grupacija je jedan od glavnih inicijatora razvoja transportnia koridora koji povezuju Evropu sa Azijom.

Grampet grupacija sa svojim železničkim kompanijama Grup Feroviar Roman, Bulgarian Railway Company, Eurail Serbia i Train Hungary, ima kapaciteta da pruži složene logističke usluge klijentima u sektoru železnica.

Grupacijske kompanije Reva Simeria, Electroputere VFU Pascani, Reloc Craiova, and Electroputere VFU Craiova imaju značajan udeo na tržištu popravke voznog parka u Rumuniji.

Istovremeno, grupacija se bavi intenzivnim istraživačkim i razvojnim aktivnostima koje za cilj imaju razvoj tehničkih rešenja koja će klijentima obezbediti transparentno i moderno iskustvo. U 2017. godini kompanija GFR je pokrenula portal E-CLIENT GFR, prvi takav u Rumuniji i jugoistočnoj Evropi, koji olakšava upravljanje tradicionalnom strukturom prevoznik – klijent – kompanija, od plasiranja narudžbina do fakturisanje usluga, I obuhvata osnovne faze poput naručivanja praznih vagona, sastavljanja ugovora o transportu, neometanog pristupa obradi informacija, inteligentnih alarmnih sistema za rukovodioce i automatskog izveštavanja.